Terug naar: meerdaagse reizen

5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting


5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting
5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting

Prijs: €398,00 p.p.

- op basis van halfpension in een tweepersoonskamer
- éénpersoonskamertoeslag € 75,00 p.p.

inbegrepen zijn:
- vervoer in luxe touringcar met alle faciliteiten zoals toilet en airco
- inhoudelijke begeleiding van historicus drs. Jochem Abbes
- groepsreisverzekering
- 5 dagen/4 nachten incl. toeristenbelasting in een 3-sterrenhotel in Dessau
- dagelijks ontbijtbuffet en dinerbuffet
- dagtochten zoals omschreven in het programma. Wijzigingen voorbehouden
- afscheidsdiner op de terugreis.

Niet inbegrepen zijn:
- entrees en persoonlijke uitgaven
- dagelijkse lunch
- annuleringsverzekering

Reisdata

maandag 23 april tm vrijdag 27 april 2018

5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting:

Fantastische 5-daagse thema-reis in luxe touringcar. We treden in de voetsporen van Luther en zullen de beroemde plekken bezoeken waar het leven van de grote reformator zich voor een groot deel heeft afgespeeld. Tegelijkertijd bevinden we ons in het oude vorstendom Anhalt-Dessau met de nederzetting Oranienbaum: een stukje 17e eeuws Nederland in Duitsland. 

Op maandag stapt u op diversen plaatsen in één van onze luxe touringcars. Hierna vertrekken we richting Sachsen-Anhalt. In de loop van de middag bereiken we Eisleben, waar we het geboorte- en sterfhuis van Maarten Luther zullen zien. Daarna rijden wij door naar Hotel Days Inn, net buiten de vroegere “Landeshauptstadt” Dessau. Het hotel is centraal gelegen ten opzichte van de beroemde bezienswaardigheden die we zullen bezoeken.

Op dinsdag staat het hoofddoel van de reis centraal: Lutherstadt Wittenberg. Wanneer de tijd het toelaat zullen we via Jüterbog reizen, waar in de stadskerk St. Nicolai de bekende aflaatkist van de dominicaan Johannes Tetzel staat opgesteld. In Wittenberg zullen we de rest van de dag doorbrengen, waarbij u gelegenheid hebt om de wereldberoemde “Lutherstätten” te bezoeken.                                              

Op woensdag reizen we naar Torgau aan de Elbe, waar we het beeldbepalende slot Hartenfels met de kapel – de eerste protestantse kerk op Duitse bodem, nog door Luther ingewijd – zullen bezoeken. Later op de dag rijden we naar Oranienbaum, waar we Henriëtte Catharina’s slot in Hollands-classicistische stijl zullen bezoeken. Tijdens een kleine stadswandeling bezoeken we ook de gereformeerd-Calvinistische stadskerk van Hartenfels in Torgau.

Op donderdag gaan we naar Wörlitz, waar we de dag beginnen met een bezoek aan het slot. Na een vrij te besteden middagpauze zullen we onder begeleiding een rondgang door het park maken. ‘s Middags zullen we nog een kleine rit in de omgeving maken en een bezoek aan Slot Mosigkau brengen, één van de best bewaarde Rococo-kasteeltjes van Duitsland.

Op vrijdag vangen we ’s ochtends de terugreis aan, waarvan een deel via de toeristische route zal lopen. We nemen de route Köthen – Bernburg – Quedlinburg – Goslar – Hildesheim, waarbij we onderweg – al naar gelang de tijd – nog enkele historische hoogtepunten zullen aandoen. Onderweg zullen we tevens het gezamenlijke diner gebruiken. We streven ernaar om zo vanaf rond 20.00 u. weer bij de opstapplaatsen te zijn.

 

 

Bekijk opstaproute Boeken

Boekingsformulier

5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting

Prijs: €398,00 p.p.

Opstaptijden 5 daagse themareis Reformatie, Oranje en Verlichting

8 personen of meer: opstapplaats naar keuze!!

* opstaplaats kan alleen gekozen worden indien er een tijd bij vermeld staat

Misschien ook iets voor u:

Extra info

Veel gestelde vragen

Mag er in de touringcar gerookt worden?

Nee, in de touringcar geldt een rookverbod net zoals in alle openbare ruimten. Tijdens de stops is het buiten de touringcar uiteraard wel toegestaan.

Ben ik verzekerd tijdens een reis?

In de touringcar bent u verzekerd, zodra u uit de bus stapt niet meer. Hiervoor kan een aanvullende verzekering afgesloten worden.

Beschikt een touringcar over een toilet?

Al onze touringcars beschikken over een toilet.

Is er catering aan boord van de touringcar aanwezig?

Wij kunnen zorgdragen voor de catering aan boord van een touringcar. Van koffie/thee tot aan lunchpakketten of luxe hapjes.

Bekijk alle "Veel gestelde vragen"


Meer informatie of persoonlijk contact

u kunt bellen naar:
0597 41 23 38
of mailen naar:
info@deimantours.nl
ons bezoeken op het kantoor:
Grintweg 64
9675 HL Winschoten